Metaalcoatings

ETERNAL

Polyaspartic coating voor metalen oppervlakken zou een revolutie zijn in beschermende coatings. In het algemeen omvatten coatingsystemen op metalen oppervlakken primer met het hoge vaste-stofgehalte, als een eerste laag, en 3 tot 5 lagen (of meer) van verschillende coatings. Elke laag wordt gebruikt om een bepaald doel te bereiken. Maar bij deze coating is het aantal lagen teruggebracht tot maximaal twee. De reden voor het verminderen van het aantal lagen is het verbeteren van de hechtingseigenschappen van de eerste laag aan het substraat, terwijl nog steeds uitstekende beschermende eigenschappen behouden blijven.

De polyaspartic coating (Eternal) is zeer stabiel, hard en extreem bestendig tegen weersinvloeden, verwering en slijtage.

Eternal word rechtstreeks aangebracht op het koolstofstaal oppervlakte in een dunne laag van 85 micron droge laagdikte, het toonde een uitstekende bescherming tegen chemische en mechanische schade.

Volgens testresultaten vermindert Eternal het aantal lagen dat moet worden aangebracht in vergelijking met de conventionele coatingsystemen, heeft het een hoge weerstand, een ultra laag gehalte aan vluchtige organische stoffen (VOS) (114 g L-1) en vermindert het daardoor de onderhoudskosten en de milieu-impact van het coatingproces.

  Vergelijking met andere coatings

  Tabel 1 toont de resultaten van de vergelijking van Eternal en de conventionele beschermende coatingsystemen voor zeer corrosieve omgevingen zoals spatzones. Zoals te zien is, is er een enorm verschil in resultaten. De VOS daalde aanzienlijk. Bovendien was de dekking van de coating praktisch verdubbeld in vergelijking met andere coatingmonsters. Het resultaat van de onderdompelingstest na 10704 uur en een hoge impedantie bewijzen dat de hechting niet verslechterde, omdat de coatingcapaciteit vrijwel constant was, wat wordt weergegeven in figuur 7. Het impedantiebereik (logZ) was hoger dan 10 Ω cm2 waaruit bleek dat PA7  een hoogwaardige coating is in vergelijking met andere monsters.

  TABLE 1: COMPARISON OF SOME PROPERTIES OF ETERNAL AND CONVENTIONAL ANTI-CORROSIVE COATING SYSTEM

  Monster A = Eternal (De verbeterde polyaspartic coating (DTM))

  Monster B = Polyaspartic coating (Conventioneel, DTM)

  Monster C = Zinkrijke Epoxy/Epoxy/PU

  Monster D = Epoxy/Epoxy/PU