Consulteren

Consulteren

Onze coatingconsultants hebben tientallen jaren ervaring met het onderzoeken van coatingfouten, aanbevelingen voor verfsystemen, het voorbereiden van verfspecificaties en andere professionele diensten.
Voor een goede afwerking van de coating is het van essentieel belang dat vóór, tijdens en na de toepassing periodieke inspecties worden uitgevoerd. De juiste inspectieprocedure begint met een inspectie van het voorbereide oppervlak. De specificatie voor de taak en/of het productinformatieblad (als er geen specificatie is) beschrijven de vereiste oppervlaktevoorbereiding, maar het is vaak de taak van de inspecteur om ervoor te zorgen dat dit wordt gedaan.
Daarom is het belangrijk dat de inspecteur bekend is met de specificaties, de productinformatiebladen en de inspectiehulpmiddelen die nodig zijn om de nodige controles uit te voeren.

Alleen omdat er een externe inspecteur bij een project is, ontslaat dit echter de contractant niet van zijn verantwoordelijkheid om te presteren in overeenstemming met de specificaties.

De aannemer is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen kwaliteitscontrole.

Nadat het oppervlak op een van de eerder beschreven manieren naar tevredenheid is voorbereid, moet het grondig worden afgestoft of gestofzuigd als schuurmiddelen of andere stof genererende materialen werden gebruikt om de oppervlaktebehandeling uit te voeren.

Oppervlakken die niet aan de specificatienormen voldoen, moeten opnieuw worden behandeld voordat verdere stappen worden ondernomen.

Elke laag moet zorgvuldig worden geïnspecteerd voordat de volgende laag wordt aangebracht. De inspecteur moet ervoor zorgen dat voldoende droogtijd (d.w.z. minimale overschildertijd), zoals vermeld in het productinformatieblad of de toepassingsinstructies van de fabrikant, wordt toegestaan tussen opeenvolgende lagen.